Virus KoronaZdravlje

Zaraženi iz Gerontološkog centra u Nišu polako se oporavljaju

Koronavirus potvrđen je kod oko 200 korisnika Gerontološkog centra u Nišu i oni su prebačeni u Klinički centar, rekla je zamenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević na konferenciji za novinare.

Prema njenim rečima, ti pacijenti se polako oporavljaju i vraćaju u ustanove iz kojih su došli.

“Kada se desila prva detekcija unosa u staračke domove, gde je najveći broj bio u Nišu, i bez obzira na težinu kliničke slike, svi oni su transportovani u Klinički centar Niš, da bi bili adekvatno zbrinuti i ukoliko bi se desila bilo kakva komplikacija, da budu na pravom mestu. Desili su se i smrtni ishodi, čak i u toku samog transporta. Pacijenti su svi imali hronična oboljenja i pridruženo stanje. Radi se o starijim pacijentima. Ne mogu da kažem tačan broj smrtnih ishoda u ovom momentu, ali ono što je najbitnije je da sve veći broj je onih koji su izlečeni, sa potpuno normalnim kliničkim nalazom i postepeno se vraćaju u ustanove iz kojih su i došli”, istakla je Kisić Tepavčević.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com