DruštvoEkonomija

Zarada od Kupa “Radivoj Korać” i „Milan Ciga Vasojević“ biće uložena u rekonstrukciju “Rovčeta”

Od organizacije dva košarkaška kupa “Radivoj Korać” i „Milan Ciga Vasojević“ grad je prihodovao gotovo 14 miliona dinara. Prema najavama gradonačelnice Niša, najveći deo tog prihoda biće upotrebljen za rekonstrukciju sportskih terena u „Rovčetu“, dok će ostatak biti podeljen košarkaškim klubovima, Sportskom savezu, a biće novca i za rekonstrukciju terena, kupovinu sportske opreme i lopti za škole.

Prihod od prodatih ulaznica bio je veći nego uobičajeno. Prihodovalo se od marketinga.

Ukupan prihod od Kupa „Radivoj Korać“ je gotovo 24,8 miliona dinara. S druge strane, rashodi su nešto veći od 12,6 miliona. To znači da je Grad Niš od ovog kupa profitirao 12.153.000 dinara.

Sa druge strane, Kup za košarkašice je Gradu donelo gotovo 1,6 miliona dinara. Pored ova dva kupa za profesionalne košarkaše i košarkašice.

„Kada sve preračunamo, ostaće nam nešto više od 10 miliona, od tih para imamo obavezu da u ovoj godini uradimo sledeće: obećali smo da ćemo „Rovče“ definitivno da rekonstruišemo. Još uvek nemamo finansijsku konstrukciju koliko će to koštati. Naš plan i dogovor sa Sportskim savezom je da kada konačno „Rovče“ bude završeno Sportski savez Niša preseli svoje prostorije na „Rovče“, da ga obezbedimo video-kamerama i da taj prostor bude za ljubitelje sporta, za košarkaše, za naše mlade ljude, a da domaćin tog prostora bude Sportski savez“, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Sportski savez Niša kao suorganizator ovih sportskih manifestacija, dobiće milion dinara. Muški košarkaški klubovi će dobiti po 110.000, odnosno 75.000 u odnosu na rang takmičenja, a Regionalni košarkaški savez dobiće 300.000. ŽKK „Student“ će dobiti 800.000 dinara, a Sportski savez Grada će dobiti još 600.000 od profita Kupa za žene. Preostali novac će uglavnom biti uložen u rekonstrukciju „Rovčeta“, rečeno je na današnjoj konferenciji.

Grad očekuje i promena rasvete i parketa u hali „Čair“. Ovim sredstvima je predviđena i gradnja i rekonstrukcija terena, ali i kupovina novih tabli, obruča i lopti za škole.

Generalni sekretar Sportskog saveza Niša Predrag Pržić iskazao je zadovoljstvo što Grad ulaže ovaj novac u infrastrukturu i „Rovče“, jer smatra da nije dovoljno samo davati novac klubovima, već je neophodno ulaganje i u izgradnju terena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Да се не забораве продавци на кванташу обзиром да им је уступљен простор у Ровчету !

  2. Скоро цео месец гледам овај прилог, који је Проју сместио у шетајући циркус.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com