Društvo

Zapušteni automobili, ko je odgovoran?!

Stari, zapušteni i neregistrovani automobili na parkinzima ispred zgrada, zauzimaju parking mesta i naružuju sliku grada. Građani se žale nadležnima, niko ne reaguje.

Da li je u pitanju nemarnost ili pak nedostatak novca, uglavnom, zapušteni automobili na parkinzima širom grada, ruže sliku i prave puno problema građanima Niša. Naša sugrađanka skreće pažnju na ovaj poblem.

“Prijavljivala sam problem Komunalnoj policiji, kažu da nije njihova nadležnost. Samo u ulici Pariske komune ima šest ovakvih automobila. Ima takvih automobila i ispred njihove uprave. Na Bulevaru je situacija možda i najgora”-kaže.

U Komunalnoj policiji se slažu da problem postoji, ali i da odgovornost nije samo na njima.

“Mi kao Komunalna policija nismo u zakonskoj mogućnosti da vodimo upravni postupak, pa samim tim ni da adekvatno rešimo problem. Protiv nesavesnih građana, ukoliko ih pronađemo, možemo da podnesemo prekršajnu prijavu i da ih sankcionišemo, ali to neće ukloniti zapušteni auto sa parkinga”- kaže načelnik Komunalne policije Milan Đorđević.

Oni upućuju građane da ovakve slučajeve prijavljuju Komunalnoj inspekciji u čijoj je to nadležnosti. Inspekcija bi trebala da pokrene upravni postupak protiv vlasnika zapuštenog automobila, onda bi se vlasnik odredio prema problemu. Da sam ukloni vozilo ili ga dovede u vozno stanje. Ukoliko ga sam ne ukloni, inspekcija bi nakon postupka izdala nalog Parking servisu da vozilo o trošku vlasnika automobila ukloni sa parking mesta.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com