Zdravlje

Zaposleno 2.500 novih zdravstvenih radnika

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar rekao je da je u protekle dve nedelje zaposleno više od 2.500 lekara i medicinskih sestara. Oni su prethodno bili na specijalizaciji ili imali ugovore na određeno vreme, kazao je Lončar za televiziju Prva.

 

“Zdravstveni sistem Srbije trenutno zapošljava više od 100.000 ljudi, koji su morali da se brzo prilagode novonastaloj situaciji od kada je registrovan prvi pacijent pozitivan na koronavirus”, rekao je ministar zdravlja.

Prema njegovim rečima, bilo je neophodno napraviti novu organizaciju, obezbediti dovoljno ljudi, obučiti ih da rade i ustanoviti sistem koji će dati rezultat.

“Zdravstveni sistem mora da funkcioniše na dva fronta – jedan je sa onima koji su zaraženi koronavirusom, a drugi su svi ostali pacijenti”, kazao je Lončar.

On je istakao da je struka zadužena za vođenje situacije i za preporuke, odnosno da Krizni štab odlučuje o strategiji i merama koje će da se preduzimaju, nakon čega Ministarstvo zdravlja sprovodi te mere.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button
Close