EkonomijaVirus Korona

Zaposlenima u Juri obezbeđen nesmetan rad u skladu sa propisima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučjć rekao je danas u Nišu da po pitanju Jure nije dovoljno upućen, ali da je istina uvek na pola.

“To je privatna južnokorejska kompanija, oni daju maske i zaštitne rukavice i molim ih da naprave nešto veći razmak između ljudi”, rekao je Vučić.

Ipak, primetio je, one koji misle da će socijalizam da se vrati i da će država da iz ćupa daje pare svima koji su nezadovoljni – to se neće dogoditi nikada.

“Imaćemo najbolje mere i najsnažniju moguću podršku države, ali da država plati sve, to neće biti moguće i to niko ne treba ni da sanja”, poručio je Vučić.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević izjavio je da je zaposlenima u proizvodnom pogonu kompanije „Jura“ u Nišu obezbeđen nesmetan rad u skladu sa Uredbom o organizovanju rada u vreme vanrednog stanja i sprovođenja preventivnih mera u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Đorđević je istakao da su zaposlenima, nakon izvršenog inspekcijskog nadzora i mera koje su naložili inspektori rada, obezbeđena zaštitna sredstva – maske, rukavice i neophodna dezinfekciona sredstva.

Pored toga, kako je rekao, u ovom proizvodnom pogonu, čija je površina 11.237 kvadratnih metara, trenutno radi 70 zaposlenih, kojima je naloženo da prilikom obavljanja posla drže odstojanje od dva metra, odnosno da na jednoj tabli dužine od 4 do 4,5 metara, radi jedan zaposleni, što radnici i poštuju.

Ministar je naglasio da će inspektori rada u narednom periodu nastaviti da sprovode vanredne i redovne inspekcijske nadzore na teritoriji cele zemlje radi kontrole primene poštovanja člana 4 pomenute uredbe, a sve u cilju zaštite prava zaposlenih.

Svi poslodavci koji ne budu postupali prema instrukcijama i naloženim merama snosiće odgovarajuće posledice, u skladu sa zakonom, upozorio je Đorđević.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com