Društvo

Zaposleni u Juri ponovo ispred fabrike, deo njih počeo sa radom (VIDEO)

Dok su dvadesetak radnika prihvatila ponudu poslodavca i vratila se na posao, deo radnika ponovo je protestovao ispred fabrike, brinući se za svoje zdravlje i smatrajući da uslovi za rad nisu bezbedni.

Zaposleni su Niškim Vestima potvrdili da su Juru posetili epidemiolozi koji su procenili da su uslovi za rad bezbedni, ali oni ipak smatraju da ti radnici, iako smanjenim obimom, moraju na određenim pozicijama da budu preblizu, odnosno da ne može da se ispoštuje preporučena distanca.

“Kompanija je zaposlene koji se plaše za svoje zdravlje obavestila da mogu da iskoriste odmor od prošle godine koji im je ostao, ili odmor iz 2020. godine”, rekli su radnici Jure Niškim Vestima.

U obaveštenju koje je dato na uvid radnicima se navodi i da su njihovi klijenti nastavili sa radom i da zahtevaju isporuke na dnevnom nivou, pa bi prekid proizvodnje direktno pogodio kompaniju i doveo do velikih gubitaka što ugrožava poslovanje i opstanak kompanije.

Kompanija je takođe ponudila određene bonuse za one koji hoće da rade.

“Novi vikend bonus koji je dogovorio korejski menadžment kreće od 6. aprila. Za jedan dan biće isplaćeno 1.000 dinara bruto, za pet dana rada 5.000 + dodatnih 1.000, dok će za 10 dana rada bonus iznositi 10.000 dinara+1000+2000, odnosno ukupno 13.000 dinara. Za 15 dana rada zaposleni će dobiti bonus od 21.000 dinara”, poruka je koja je stigla radnicima od poslovodstva.

Uprkos ponuđenom bonusu, zaposleni se ipak plaše za svoje zdravlje, jer  kako su rekli medijima, nekoliko njihovih kolega zaraženi su virusom korona, a pojedini imaju simptome.

Oni zahtevaju prekid rada u trajanju epidemije, odnosno naredne dve nedelje, zbog vanredne situacije u zemlji i oštrih mera bezbednosti u borbi protiv epidemije virusa korona

Štrajk su najavili i radnici Šinvona.

Da podsetimo Gradski štab za vanredne situacije je, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje u Nišu, naložio svim preduzećima na području grada da rad i mere prilagode novonastaloj situaciji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com