Virus KoronaZdravlje

Zaposleni testirani, normalizuje se rad Zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu

Direktor Zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu dr Vladan Miladinović je rekao da su svi radnosposobni radnici Zavoda radili maksimalno u vreme kovida, dali više od 100 posto svojih mogućnosti i pokazali kako treba da se ponašaju medicinski radnici u doba ovakve počasti. Medicinske sestre su bile angažovane u Kliničkom centru, u Domu učenika, ali i ostalo pomoćno osoblje je bilo maksimalno angažovano.

 

Vladan Miladinović, direktor Zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu

“Naši pulmolozi su bili angažovani u prijemnoj ambulati Klinike za pulmologiju, kroz koju je prošlo 2.200 najtežih pacijenata, dok su oni sa lakšom kliničom slikom odlazili u Dom zdravlja. “, istako je.

Miladinović kaže iako su počeli sa normalnim radom,  još uvek nisu u punom kapacitetu. Direktor se nada da će se od sledeće nedelje svi medicinski radnici koji su bili angažovani u Kliničkom centru vratiti u Zavod.

“Zaposleni su testirani i svi testovi su negativni. Maksimalno su bili zaštićeni u Kliničkom centru. Mnogi nisu išli svojim kućama. Dva naša lekara porodice nisu videli dva meseca”, kazao je.

Foto: V.M.

Test na koronavirus nije se radio i neće u  ATD. Ovde će se samo obavljati pregledi. Za vikend će Zavod preuzeti pacijente Doma zdravlja i njihove Covid ambulante, dok se ta zdravstvena ustanova dezinfikuje, ali ne i testiranja. Miladinović je rekao medijima da ova zdravstvena ustanova prima sve pacijente bez zakazivanja.

“Nema čekanja i nema vraćanja pacijenata. Ko god dođe, a ne zna da li treba uput ili ne biće primljen”, rekao je Miladinović.

On je dodao da i ovde dolaze pacijenti sa sumnjom na koronavirus, ali prilikom ulaska beskontaktnim toplomerima i drugim metodama se utvrđuje da li imaju neki od simptoma i prosleđuju se dalje. Objasnio je i da je postojao problem, odnosno da diskove na kojima su snimci koje su pacijenti radili u Domu zdravlja u ovoj klinici nisu mogli da otvore, ali se nada da će on ubrzo biti rešen.

PROČITAJTE JOŠ:

Zavod za plućne bolesti i tuberkulozu dobio najsavremeniji aparat za biohemijske analize

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com