Društvo

Zaposleni u GO Pantelej na posao došli biciklima

Gradska opština Pantelej priključila se brojnim opštinama i gradovima u Srbiji u obeležavanju Evropske nedelje mobilnosti. U saradnji sa Kancelarijom za mlade organizovali su akciju u „teretani na otvorenom“. Koliko je važno da se koriste alternativni načini prevoza i smanji upotreba automobila podsetili su i zaposleni GO Pantelej. Oni su se priključili obeležavanju Evropske nedelje mobilnosti.

 

Dragan Pavlović, zamenik predsednika GO Pantelej

‘’Jedna smo od 30 opština u Srbiji koja se priključila obeležavanju Nedelje mobilnosti. Cilj nam je da uputimo građane na zdrave stilove života, na korišćenje prevoznih sredstava koja ne zagađuju okolinu’’, kaže Dragan Pavlović, zamenik predsednika GO Pantelej.

Kao primer dobre prakse svi zapsoleni u ovoj opštini su na svoja radna mesta stigli bez automobile.

‘’Neko je došao peške, neko biciklom, ali dali smo i svoj lični doprinos obeležavanju ove nedelje’’, dodao je Pavlović.

On je istako da edukacija građana kada se radi o zaštiti životne sredine i smanjeno korišćenje automobile ide malo teže.

‘’To je zato što je brzina u savremenim uslovima života imperative, ali moramo da razmišljamo i o zaštiti životne sredine. Ono što opština Pantelej planira da uradi u skorije vreme je postavljanje parkinga za bicikle, a možda i uvođenje bicikla koji mogu da se rentiraju od strane građana. Potez od Pantelejske crkve duž Bulevara Svetog Pantelejmona do Brzog Broda postoji biciklistička staza i trim staza, pa je plan da i taj deo oplemenimo klupama i mestima gde mogu da napune flašice vodom’’, kazao je Dragan Pavlović.

U saradnji sa Kancelarijom za mlade organizovali su akciju u „teretani na otvorenom“.Prolaznici koji su se odrekli automobila dobili su simboličan poklon.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close