Hronika

Zaplenjeno preko 100 kilograma creva za kobasice, vrednosti oko 3 hiljade evra

Carinici na prelazu Gradina se svakodnevno susreću sa različitim, često neobičnim pokušajima krijumčarenja, pa su tako 28. oktobra 2020. godine osujetili jednog vozača kamiona da preko granice ilegalno prenese 110 kilograma svežih, usoljenih creva.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao kamion novopazarskih registarskih oznaka, koji je ka Danskoj prevozio tekstil iz Turske, piše u saopštenju Uprave carina.

Foto: Uprava carina

“Na pitanje, da li pored robe koju prevozi ima nešto da prijavi, 50-godišnji vozač je rekao da kod sebe ima samo još dve paklice cigareta. Кako ta izjava nije delovala ubedljivo, carinici su odlučili da detaljnim pregledom provere svoje sumnje”, kažu u Upravi carina.

Carinici su, najpre pored hrane u frižideru, u kamionskoj kabini, pronašli dve kese pune usoljenih creva, a potom je i u sanducima za alat, sa obe strane kabine, pronađeno još šest kesa sa ovom prehrambenom namirnicom.

“Preliminarna procena je da ova količina tzv. „veza creva“ na crnom tržištu vredi oko 3.000 evra. Zaplenjena creva predata su u dalju nadležnost Graničnoj veterinarskoj inspekciji, dok je protiv vozača kamiona pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.”, ističu u Upravi carina.

Oni podsećaju da se sličan prekršaj dogodio i početkom februara na ovom istom prelazu, kada je u automobilu dvojice Piroćanaca, ispod plišanih igračaka pronađeno 150 kilograma usoljenih ovčijih creva.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com