Hronika

Zaplenjeno 4,6 kilograma heroina, uhapšeno pet pripadnika dve organizovane kriminalne grupe

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Bezbednosno-informativnom agencijom, u odvojenim akcijama na teritoriji Beograda i Niša, zaplenili su 4,6 kilograma heroina i uhapsili pet pripadnika dve organizovane kriminalne grupe.

U prvoj akciji uhapšeni su V. Đ. (1983) iz Pirota, D. V. (1964), B. S. (1979) i V. G. (1982) iz Niša, dok je u drugoj uhapšen J. G. (1984) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sumnja se da su oni u dužem vremenskom periodu preprodavali heroin na teritorijama Niša, Pirota i Beograda.

Osumnjičeni V. Đ. se tereti da je organizovao jednu kriminalnu grupu čiji su pripadnici D. V., B. S. i V. G., a kod njih policija je pronašla ukupno četiri kilograma heroina.

U drugoj akciji, u kojoj je zaplenjeno 600 grama heroina, uhapšen je J. G. osumnjičen da je organizovao kriminalnu grupu za čija dva člana policija intenzivno traga.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com