Društvo

ZAPAŽEN USPEH MLADIH VIOLINISTA IZ NIŠA NA TAKMIČENJU U SKOPLJU: Niškim violinistima šest nagrada

Na Međunarodnom takmičenju ” Polyhymnia” Skoplje koje je namenjeno mladim umetnicima koji su se opredelili za violinu, učenici Muzičke škole u Nišu postigli su veliki uspeh i osvojili 6 prvih nagrada, a od toga dve specijalne! Specijalne nagrade pripale su  Aleksi Aćimoviću i Lazaru Mudavdžiću, učeniku srednje muzičke škole u klasi profesorke Milene Stevanović. Oni su na takmičenju, koje je ove godine održano onlajn, osvijili maksimalnih 100 poena.

Prve nagrade u svojim klasama osvijili su Maša Stojanović, Andjela Stojanović, Danica Jovanovic i Andjela Mladenovic, u klasi profesorke Ljiljane Kitić.

Decu su na takmičenju pratili korepetirori Dragoljub Jovanović i Jovana Mladenović.

“Presrećni smo zbog nagrada koje su naši učenici osvojili mada je takmičenje bilo malo teže jer se odvijalo onlajn”- kaže Milena Stevanović, profesorka violine u Muzičkoj školi u Nišu koja je bila i u žiriju ove godine.

Pobednike očekije i nastup na završnom koncetu koji se održava početkom decembra, ali će i on, po svemu dudeći da se održi onlajn, dodaje Milena Stevanović.

“Deca su uspela da u celoj ovoj situacija za samo dva meseca nauče nove programe, da ostanu u formi jer od sredine marta rade u otežanim uslovima, ali su i pored toga zadržali interesovanje i želju da vežbaju i učestvuju na takmičenju”- kaže Milena Stevanović.

Dodaje da su se deca pomalo i zaželala nastupa.

“Takmičenje jeste bilo teško i nije isto kao kada sviraju uživo. I oni su sve doživeli na pomalo drugačiji način  jer su, naprosto posle ovoliko vremena, željni i scene i nastupa i publike. Za  njih je to najveći problem  na onlajn takmičeenjima jer oni žele da budu pred publikom, da ih oni nagrade aplauzom, ali generalno su sve, ipak, shvatili ozbiljno, a nagrade koje su osvojili za njih su dodatna motivacija za takmičenja koja ih očekuju” – kaže Milena Stevanović.

Ona dodaje da se onlajn takmičenja nastavljaju i snimci za novo međunarodno takmičenje su već krenuli put Moskve.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com