Hronika

Zapaljen i auto načelnika Kriminalističke policije u Nišu

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je nedavne navode narodnog poslanika i predsednika Nove stranke Zorana Živkovića da je, pored zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura, zapaljen i automobil načelnika Kriminalističke policije u Nišu Dejana Utvića.

U pismenom odgovoru dostavljenom 4. decembra, koji je Živković objavio na svom tviter nalogu, Stefanović je između ostalog naveo:

„Policijski službenici Policijske uprave u Nišu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom, preduzimaju sve neophodne mere i radnje u cilju identifikovanja lica koja su izazvala požar na vozilima načelnika Odeljenja kriminalističke policije u Nišu i zamenika gradonačelnika Niša”, navodi se u objašnjenju dostavljenom Živkoviću.

Živković je u Narodnoj skupštini 16. novembra zapitao predsednicu Vlade i nadležno ministarstvo ko je kriv za paljenje automobila zamenika gradonačelnika Niša i načelnika Policijske uprave u tom gradu.

Nis, obavestenje, foto Tviter Zorana Zivkovica

Niš postao „Divlji jug“

Živković je rekao da su građani Niša sa pravom uplašeni zbog paljenja u njihovom gradu i naveo da on, kao stari Nišlija, ne pamti vreme kad je u tako kratkom vremenu bilo takvih krivičnih dela.

„To je obračun u SNS-u lokalnom, tamo ima nekoliko struja, a svaka od njih je povezana sa nekom kriminalnom grupom koja je izvršilac tih dela. Naranvo da su građani Niša ugroženi i uplašeni jer ako se tako nešto dešava zameniku gradonačelnika ili drugom čoveku lokalne policije, šta onda da rade ljudi koji nisu na funkcijama, a koji su možda svojim zakonitim delovanjem naišli na nerazumevanje ili se zamerili predstavnicima vlasti? Paljenjem automobila Niš je postao „Divlji jug“”, istakao je Živkoć i dodao da su političari u Nišu u zavadi oko tendera, oko izbora direktora, zapošljavanja, i svega što predstavlja zloupotrebu lokalne vlasti.

Gorelo najmanje šest automobila

Za manje od mesec dana u Nišu je gorelo pet automobila, ali i nešto ranije auto načelnika Kriminalističke policije, ali još nema informacija o tome kako je došlo do tih požara, niti da li je zbog toga neko priveden.

Odbornik niške Skupštine i dugogodišnji bezbednjak Momir Stojanović, izjavio je nedavno, gostujući na jednom lokalnom mediju, da su u poslednje 2 godine goreli automobili čak 3 pripadnika Policijske uprave u Nišu.

Pored Banđura i pripadnika policije, goreo je i automobil direktora JKP „Tržnica“ Gorana Đorđevića, kao i još jedan u niškom naselju Durlan u vlasništvu jedne Nišlijke.

Poslednji slučaj paljenja automobila desio se u nedelju posle ponoći na Trošarini, a kako su tada u Tužilaštva rekli, zapaljeni “pasat” nije u vlasništvu osobe iz javnog života Niša.

J.Ćosin

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com