Društvo

Zanimljive postavke i TED-Ed konferencija na jedanaestom festivalu “Nauk nije bauk”

Jedanaesti festival nauke “Nauk nije bauk” biće održan 24. i 25. maja u holu Elektronskog fakulteta u Nišu. Slogan ovogodišnjeg festivala je “Bez pauze!”, a direktor Gimnazije “Svetozar Marković” Marijan Mišić naveo je da su ove godine više pažnje posvetili kvalitetu nego kvantitetu izlagača, te će ih biti ukupno 50, iz čitave Srbije, a tu će biti i gosti iz Makedonije.

Svečano otvaranje festivala je u petak, 24. maja, od 11,00 časova.

 

Foto: P. V.

“Očekujemo zaista vrlo kvalitetnu godinu. Veliki broj osnovnih i srednjih škola, veliki broj fakulteta i naravno odličnih projekata koji su rezultat višemesečnog rada”, rekao je Mišić.

Što se tiče postavki, dodao je direktor Gimnazije “Svetozar Marković”, fokus je na digitalizaciji, elektronici i tehnologiji, ali biće i postavki iz domena ekologije, održivog razvoja, hemije i fizike.

U subotu, od 10 do 17 časova, u prostorijama Startap centra, biće održana i TED-Ed konferencija.

“To je nešto što je jako zanimljivo i vrlo aktuelno. Svi oni koji budu mogli da prisustvuju naučiće mnogo novih stvari i biće inspirisani da i sami zarone u inovacije i sve ostalo što čini obrazovanje kvalitetnijim”, istakao je Marijan Mišić.

Ovogodišnji festival biće spoj kreativnosti i nauke i nove metodike rada sa decom, poručio je PR festivala Milan Petrović.

Foto: P. V.

“Biće vrlo interaktivno, deca će moći da probaju različite stvari, tako da bih ja pozvao sve da naprave u petak i subotu jedan porodnični vikend i posete festival”, poručio je Petrović.

On je dodao da je prošle godine festival posetilo oko 20.000 ljudi, što je, sada već, stabilan broj koji i ove godine očekuju. Ulaz na festival je besplatan, a vrata će biti otvorena od 10,00 do 19,00 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com