Društvo

ŽANDARMERIJA POSETILA UKC NIŠ: Paketići za osmehe mališana na dečijim klinikama

Pripadnici niškog odreda Žandarmerije posetili su danas UKC Niš i najmlađim pacijentima koji se leče na odeljenju onkologije i hirurgije doneli paketiće. Zbog epidemiološke situacije ove godine žandarmi nisu mogli da se druže sa mališanima, ali kako je rekao Nenad Kostadinović, pripadnik specijalističke jedinice u odredu Žandarmerije u Nišu, oni znaju da su najmlađima bar malo ulepšali dane.

 

„Ovo je 10 put, deseta godina, da deci koja borave na Dečijim klinikama poklonima pokušavamo da olakšamo i ulepšamo njihove bolničke dane i da im poželimo srećnu Novu godinu i što brže ozdravljenje. Kao i svake godine do sada i ove smo pakitiće za mališane pripremili od srca. Svaki paketić je namenjen lično određenom detetu bilo da je dečak ili devojčica i bilo da ima 2, 5 ili 10 godina. Pripremili smo preko 50 paketića. Kao i ranijih godina i ove smo uz paktiće doneli i nešto od opreme za neku id klinika. Sada je to štampač koji je svima poteban. Ranijih godina smo aktivno pomagali i izgradnju novog odeljenje KC i njegovom opremanju“, kaže Nenad Kostadinović .

Foto: V.P.

Profesorka dr Jelena Vojinović, pomočnik direktora Klinike za dečije interne bolesti UKC Niš je istakla da je svaki dar važan i znači mnogo posebno deci koja se leče na klinikama.

„Ovi pokloni znače njima, znače roditeljima, znače nama. Zato smo prezahvalni odredu Žandarmerije koja godinam, celu deceniju, stalno prvo pomisli na našu bolesnu decu kada su novogodišnji praznici.Moram da kažem da je ovo divan gest, a oni su uvek tu kada su nam potrebni“, kazala je dr Jelena Vojinović.

Foto: V.P.

Dr Milan Bojanović, dečiji hirurg, načelnik na Odeljenju za dečiju hirurgiju i ortopediju deli mišljenje svoje koleginice.

„ Vreme Nove godine i Božića je vreme porodičnih praznika i vreme darivanja kada su deca sa svojim porodicama, kada se primaju pokloni. Zato je jako teško kada dete mora ove praznike da provedu van kuće i zato je svaki znak pažnje dobrodošao za mališane koji su kod nas“, zaključio je Bojović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com