Zdravlje

Zamenjeni bolesnički kreveti na dečijim klinikama UKC Niš

Sredstvima Ministarstva zdravlja Republike Srbije, zamenjeni su bolesnički kreveti na klinikama za dečiju hirurgiju i ortopediju i na dečijoj internoj klinici.

Na klinikama na kojima se leče najmlađi pacijenti, 25 bolesničkih kreveta starih i više decenija, zamenili su električno podesivi kreveti prilagođeni predškolskoj deci. Novi kreveti opremljeni su širokim spektrom sofisticiranih funkcija i stoga se mogu koristiti i u jedinicama intezivne nege što je slučaj sa Кlinikom za dečiju hirurgiju i ortopediju.

Foto: UKC Niš

Prema rečima dr Živojina Spasića rukovodioca Кlinike za dečiju hirurgiju i ortopediju, kreveti koji su zamenjeni su stari nekoliko decenija i njihova zamena je bila neophodna.

„Savremeni hidraulični kreveti koji su stigli zahvaljujući Ministarstvu zdravlja, omogućavaju potpuni pristup osoblja pacijentima sa svih strana kao i odgovarajuće pozicioniranje pacijenta električnim motorima ugrađenim u iste. Transparentne i aluminijumske stranice obezbeđuju vizuelni kontakt s pacijentom i lako održavanje i dezinfekciju“, pojašnjava dr Spasić.

Foto: UKC Niš

15 kreveta opredeljeno je za pacijente Кlinike za dečije interne bolesti i 10 za pacijente Кlinike za dečiju hirurgiju i ortopediju, a prema rečima dr Spasića, uskoro se očekuje da i ostale bolničke postelje na klinikama za lečenje dece, budu zamenjene adekvatnim krevetima koji će svojim dizajnom omogućiti najmlađim pacijentima stalnu interakciju sa okolinom, pri čemu su im roditelji i osoblje uvek u blizini što je i za pacijente i za medicinsko osoblje od izuzetne važnosti.

Takođe, 10 novih savremenih ležajeva dobila je i Кlinika za kardiohirurgiju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com