Društvo

ŽALBA KOMISIJI EU: Niški aerodrom “stigao” i do Brisela

Kao što su i najavili na poslednjem protestu, održanom 25. aprila, Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” uputila je žalbu Direktoratu za konkurentnost pri Evropskoj Komisiji u Briselu, a u vezi koncesije beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”. Pokušaj monopolizacije tržišta u korist koncesionara Vansija, sprovođenjem ograničenja razvitka niškog aerodroma “Konstantin Veliki” do detalja je potkrepljen dokazima, kažu u Inicijativi.

Nakon više pokušaja povećanja cene takse na  niškom aerodromu od strane Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastukture, Vlada Republike Srbije zatražila je od grada Niša da se celokupno vlasništvo nad JP Aerodrom Niš prenese u vlasništvo državi.

Upravljanje aerodromom bilo bi prepušteno preduzeću Aerodromi Srbija koje od svog osvinja posluje sa gubitkom.

“Nakon toga usledilo je više izjava čelnika vrha države o delovima koncesionog ugovora aerodroma Nikola Tesla, koji do današnjeg dana nije otvoren za javnost, a koje potvrđuju ograničenje rasta broja putnika Aerodroma Niš”, podsećaju u Inicijativi.

EU Komisija je potvrdila registraciju i dodelila referentni broj žalbe.

Foto: FB Ne damo niski aerodrom

 

“Kao što smo i najavili na protestu, borba je tek počela. Pozivamo još jednom gradske odbornike da o odluci i glasanju koje tek treba da se održi na sednici Skupštine grada Niša, dobro razmisle zbog posledica koje ovakva odluka nosi sa sobom”, poručili su iz Inicijative “Ne damo niški aerodrom”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com