Ekonomija

Zakupci lokala i javnog prostora oslobođeni plaćanja do kraja maja

Gradski štab Niša je doneo naredbe kojima se oslobađaju plaćanja zakupa korisnici javnog poslovnog prostora u svojini grada i oni koji koriste javne površine za period od 15. marta do kraja maja.

Na ovaj način grad Niš pomaže malim preduzetnicima i preduzetnicima.

“Svi građani koji koriste prostor za koji je grad vlasnik biće oslobođeni plaćanja zakupa. Odluka je proširena i važiće i za zakupe javnih površina. To se odnosi na letnje i zimske bašte, uređaja za kokice, pokretnih tezgi, zabavnih parkova i kiosaka”, saopštio je Štab.

Do ovih mera je došlo nakon razgovora predstavnika Udruženja ugostitelja sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i većnikom Mihajlom Zdravkovićem.

Ugostitelji kažu da su sa predstavnicima grada razgovarali i o ukidanju naplate urbanističko tehničkih uslova. Gradonačelnik Niša se složio da su zahtevi realni i izrazio nadu da će u narednom periodu imati bolju saradnju sa niškim ugostiteljima.

“Ovaj sastanak je potvrdio da jedino organizovano i preko udruženja možemo da utičemo na odluke vezane za naše poslovanje”, istakli su ugostitelji.

Gradski štab je saopštio i da je produžen rok i za sklapanje ugovora o reprogramu dugovanja prema Objedinjenoj naplati do 30 juna. Ukoliko ima zainteresovanih sugrađana i taj rok je Grad spreman da pomeri. Uslovi reprograma nisu promenjeni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com