Ekonomija

Zakup tezge za april neće biti naplaćen

Prodavci na zelenim i robnim pijacama u Nišu u aprilu mesecu nisu radili zbog epidemije korona virusa. Kako bi se smanjili gubici koje prodavci već imaju, JKP ,,Tržnica“ donela je odluku da za vreme vanrendog stanja za mesec april neće biti naplaćen zakup tezgi svima onima koji već imaju ugovor sa ovim preduzećem.

 

“Zakup tezgi za mesec april neće biti naplaćivan jer niko nije ni radio. Takođe, svi oni na robnim tezgama koji nisu radili u periodu vanrednog stanja, njima isto neće biti naplaćeno. Oni koji su unapred platili godišnji zakup tezgi, ukoliko nisu isplatili ceo iznos biće oslobođeni jednog meseca”, kaže Goran Đorđević, direktor JKP ,,Tržnica“.

 

Oni koji su platili celokupan godišnji zakup unapred, biće oslobođeni u januaru za isti taj zakup za narednu godinu.

 

“Gledali smo da izađemo u susret svakom od naših zakupaca i mogu slobodno da kažem da su one mere koje smo mi doneli vezane za umanjenje cena i povlastice za mesec april, jedne od najboljih za naše zakupce u Srbiji. U odnosu na druge gradove mi imamo najveće smanjenje. Onima koji su radili, na primer u lokalima na bulevaru, i njima je umanjen iznos za mesec april”, ističe Đorđević.

 

On dodaje da pijace sada rade u punom kapacitetu kao i prethodne godine u isto vreme. Dodaje da se na pijacama u Nišu poštuju preporuke o zaštititi od koronavirusa- prodavci nose zaštitne maske i rukavice i na tezgama se i dalje nalaze zaštitine folije, kako ne bi došlo do kontakta između prodavaca i kupaca i kupaca i robe.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com