Društvo

Zakon smanjio odeljenja, roditelji nezadovoljni, jer im deca menjaju društvo

U svrljiškoj školi Dobrila Stambolić "zabavnije je" ovih dana nego svih prethodnih godina, pred polazak u školu.

Sa početkom ove školske godine stigla su i nova pravila: manja odeljenja i strože kazne za nepoštovanje pravila ponašanja.

Sledeći upravo nova pravila najavljeno je formiranje trećeg odeljenja, trećeg razreda Osnovne škole Dobrila Stambolić u Svrljigu. Sve bi prošlo bez većih problema da se roditelji oba odeljenja nisu pobunili, čak i organizovali protest u obližnjem parku, a pale su i teške reči.

„Pred sam početak školske 2024/25 godine u OŠ „Dobrila Stambolić“ u Svrljigu rukovodstvo škole donelo je odluku da rasformira dva odeljenja trećeg razreda, tako što će iz njih uzeti po deset učenika, te od njih napraviti novo odeljenje, kako bi bila upošljena nova učiteljica“, kažu roditelji.

U gradskom parku nezadovoljni roditelji iskazali su neslaganje sa situacijom jer ne žele da im deca menjaju učitelja na koga su navikla, još je bitnije bilo kako kažu da ostanu sa svojim drugarima na koje su navikli. Istakli su da ne spore zakonsko pravo škole da formira novo odeljenje, ali sporan je način na koji je to učinjeno, jer pre donošenja odluke roditelje niko o tome nije obavestio, niti obavio konsultacije sa njima, kažu. Obavljeno je još nekoliko razgovora na relaciji direktor, sekretar, roditelji i danas situacija izgleda malo drugačije.

„Nema više nikakvih neslaganja. Juče je sve rešeno jer su roditelji pristali na formiranje novog trećeg odeljenja. Samo jedan roditelj nije hteo i pristao na formiranje novog odeljenja sve ostalo je u redu i već danas radimo kako je naloženo“, rekao je za Niške Vesti jedan od nastavnika ove škole.

Učiteljica novoformiranog odeljenja biće nova učiteljica ove škole koja je predavala u selu Niševac, gde je ugašeno jedno odeljenje zbog nedostatka učenika. Roditelji spornim vide i izbor učiteljice, ali o tome može da se razgovara samo sa prosvetnom inspekcijom, ako postoji valjani razlog.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Ma kakav roditelj.Otkud njemu pravo da se mesa i odluke skolskog odbora i nastavnicko veca.

  2. Sve dok se za prosvetu pitaju isključivo roditelji i ljudi u foteljama , koji su poslednji put bili u njoj sa 18 godina , od škole nema ništa. Negujemo zlo , bahatost , agresiju , lenjost , …. Ništa , ama baš ništa normalno.

  3. Roditelji, roditelji, roditelji …dokle više?? Trgnite se aman ljudi, vi koji sedite u tum foteljama! Pa da li roditelj treba da odlučuje ko će predavati i šta će predavati i da li će se deliti razred ili neće? Nisu deca problem, deca će se prilagoditi vrlo brzou novom društvu i novom nastavniku, tu samo roditelji prave strašno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com