Društvo

Zaključci Štaba za vanredne situacije Grada Niša

Danas je održana vanredna sednica

Gradonačelnik Niša je, radi pune koordinacije aktivnosti na sprečavanju širenja koronavirusa na teritoriji Grada Niša, posebnim rešenjem imenovao prof. dr Žarka Rankovića za koodinatora na nivou Grada.

Štab za vanredne situacije Grada Niša prihvatio je Nacrt mera za sprečavanje nastanka i širenja infekcije izazvane koronavirusom kod zaposlenih i korisnika usluga javnih, javno komunalnih preduzeća, ustanova i drugih subjekata čiji je osnivač Grad Niš, kao i nacrt Akcionog plana sa kontolnom listom za postupanje u javnim ustanovama radi sprečavanja bolesti koje izaziva korona virus.
Nalaže se svim direktorima javnih, javno komunalnih preduzeća, ustanova i drugih subjekata čiji je osnivač Grad Niš, da odmah usvoje Mere za sprečavanje nastanka i širenja infekcije izazvane korona virusom kod zaposlenih i korisnika javnih usluga.
Štab apeluje da se građani u svakodnevnom kretanju pridržavaju mera sanitarnog rastojanja koje su propisane Uputstvom koje je priloženo uz ovaj zaključak u svim objektima i prostorima na kojima se nalaze, kako bi se smanjila mogućnost infekcije.
Nalaže se JP Direkcija za javni prevoz da odmah organizuje sastanke sa svim prevoznicima koji obavljaju javni prevoz na teritoriji Grada Niša, kako bi se mere i akcioni plan iz njihove nadležnosti sprovele u potpunosti od strane svih prevoznika.
Nalaže se svim predsednicima gradskih opština da oforme call centre koji bi bili namenjeni za komunikaciju sa starim i iznemoglim licima, u smislu pružanja neophodne pomoći u vidu dostavljanja najpotrebnijih životnih namirnica i medikamenata.

Sve zaključke i mere možete pročitati ovde.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com