DruštvoRegionSvrljig

Zakazana ovogodišnja BELMUŽIJADA u Svrljigu

Ovogodišnja BELMUĐIJADA biće održana 6,7 i 8 avgusta najavio je za Niške Vesti predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković.

Ove godine biće organizovana 15. jubilarna dok prošlogodišnja Belmužijada nije održana zbog pandemije koronavirusa.

“Pripreme su počele za održavanje ovogodišnje Belmužijade u Svrljigu 6, 7 i 8 avgusta. Ako se ne daj Bože ne iskomplikuje situacija vidimo se tradicionalno u Svrljigu početkom avgusta”, rekao je za Niške Vesti Marković.

Još uvek se drži u tajnosti ime muzičke zvezde koja će trećeg završnog dana održati koncert, koji po pravilu okupi najveći broj gostiju.

Belmužijada je privredno-turistička i kulturna manifestacija koja se održava početkom avgusta svake godine u Svrljigu i posvećena je belmužu, lokalnom specijalitetu koji je postao nadaleko poznat i zbog manifestacije koja u tri dana održavanja okupi veliki broj gostiju iz čitavog regiona. Belmužijadu tokom tri dana poseti preko 60.000 ljudi.

Belmužijada se održava od 2006. godine, uvek prvog vikenda u avgustu mesecu i traje tri dana. Održava se na sportskom poligonu „Pastirište“, pored Svrljiškog Timoka.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Svrljig, a organizator je Centar za turizam, kulturu i sport Opštine Svrljig.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com