HronikaVideo

Zakazana komemoracija odbojkašu Željku Ružiću

Komemorativni skup povodom smrti odbojkaša Željka Ružića biće održan u maloj sali Oficirskog doma, u četvrtak od 18 časova. As niške odbojke preminuo je u 69 godini 11. maja 2020.

Bio je dugogodišnji odbojkaš Studenta. Rođen je u Tesliću (BIH) 6. septembra 1951. godine. Odbojku je počeo da igra u Maglaju 1963. u OK Natron, gde je osvojio treće mesto na juniorskom prvenstvu BIH.

U Niš dolazi na studije elektronike 1971. godine i postaje najpre član OK Radnički, a godinu dana kasnije i član novoformiranog UOK Student. Ubrzo postaje standardni član prve šestorke, a od sezone 1974/75 i kapiten tima. 1974 godine sa ekipom niškog Univerziteta osvaja prvo mesto na Univerzijadi Srbije, a iste godine UOK Student nagrađen je Oktobarskom nagradom Grada Niša.

Sa Željkom kao kapitenom Student je u sezoni 1974/75. osvojio Kup Srbije, a u sezoni 1975/76. ostvario plasman u Prvu saveznu ligu SFRJ. Za ekipu Studenta odigrao je u periodu 1972. do 1989. ukupno petnaest takmičarskih sezona. Tokom ovog perioda Željko Ružić bio je na meti brojnih prvoligaških klubova iz SFRJ, a najuporniji u nameri da ga angažuje bio je skopski Vardar koji je sa klupe predvodio Taki Đžikov pomoćnik selektora Lazara Grozdanovića. Ipak tokom čitavog ovog perioda Željko je ostao veran Gradu Nišu i Studentu. Sahrana Željka Ružića obaviće se u sredu 13. maja u 12 sati na novom groblju u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com