Politika

Zajedno Niš: Zahtevamo da se radnicima JKP „Tržnica“ Niš HITNO isplate zarade

Radnici JKP „Tržnica“ iz Niša nisu primili platu unazad nekoliko meseci. Zaposleni su krajem avgusta od rukovodstva dobili obaveštenje da zarade neće biti, zbog „finansijskih poteškoća“, saopštio je Gradski odbor stranke Zajedno Niš.

JKP „Tržnica“ upravlja sa 15 zelenih pijaca u Nišu, a zakupnina tezge na godišnjem nivou je blizu 200 hiljada dinara. Uz to, preduzeće poseduje veliki broj lokala i magacinskih prostora koji se izdaje, podsećaju u ovoj partiji.

“Pored dnevnog i mesečnog priliva novca, ovo preduzeće je nesposobnim poslovanjem naprednjačkog rukovodstva došlo u situaciju da nema novca da radnicima isplati zarade, a kako nezvanično saznajemo, predstavnici vlasti u Skupštini Grada Niša pripremaju se da dokapitalizuju ovo preduzeće, što znači da će se štete koje su naneli naprednjački kadrovi pokrivati iz džepa svih građana Niša.”,  ističu.

Kažu i da Tržnica nije jedini primer i većina njih iz godine u godinu posluje sa gubicima, koji se nadoknađuju iz gradskog budžeta, direktori su uglavnom na funckijama V.D. i niko nikada nije snosio odgovornost.

“Zahtevamo da se radnicima HITNO isplate zaostale zarade, a da rukovodstvo koje je dovelo preduzeće u ovakvu situaciju snosi odgovornost i podnese ostavke. Takođe zahtevamo reviziju finansijskog poslovanja ovog preduzeća kako bismo utvrdili gde je nestao novac.”, napominje Zajedno Niš.

Razaranje javnih preduzeća u Nišu, koje traje već deceniju naprednjačke vlasti, mora da se zaustavi, poručili su na kraju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Sramota da nemoze biti veca . Niti ste ulagali niti gradili, a svakog dana priliv novca od dnevnog zakupa , a gdje je novac od mesecnog zakupa i posebno onaj koji je po treci put naplacen od licitacije tezgi…. Domacin prvo ocisti svoje dvoriste , ali vi primili i kurtu i murtu da se vode kao zaposleni kod vas. Otpustite visak , omogucite parking kupcima i zakupcima …… SRAM VAS BILO…

  2. Grad je neodgovorno srusio lokale i “Cvetnu pijacu” oduzevsi prihode i imovinu JKP Trznici. Uredjenje Beogradske kapije na Tvrdjavi je jos u domenu maste – EX NEZNANJE !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com