Društvo

ZAJEDNO! Učenici i nastavnici “UMIVAJU” školu

Učenici i nastavnici osnovne škole “Branislav Nušić“ u Donjoj Trnavi pokrenuli su još pre nedeljau dana akciju “Nušićevo proleće“. Ovog vikenda posadili su nove sadnice.

Ova akcija podseća na radne akcije koje su se nekada davno organizovalae u bivšoj Jugoslaviji. Juče su nastavili sadnju, posle čega njihovo školsko dvorište dobija novo ruho.

Sređuje se i renovira postojeći mobilijar ali i dograđuju novi elemenati. U planu je i letnja učionica, igralište za učenike, orezuju se postojeće sadnice. Zahvaljujući saradnji sa niškim umetnicima ova škola dobila je i nekoliko prelepih murala.

“Sami smo se organizovali. Prosto je. Kada se svi slože, ovaj posao postaje prava zabava. Bez velikih para i tuđe radne snage”, kaže za Niške Vesti direktor ove škole Marko Ristić.

Planirana je sadnja 250 sadnica u samom dvorištu. Ovde već postoji botanička bašta  na 2,5 hektara i ima blizu 300 raličitih vrsta biljaka i drveća.

Za prelepe murale “krivi” su umetnici Eško Kurtić i Lazar Krpović.

U saradnji sa NVO“North Star i NVO“Kobra“ oslikani su mural, klupicei i donirane kamene kocke za staze. Donacijom gospođe Lejkok iz Velike Britanije biće izgrađena i letnja učionica u dvorištu”, kaže direktor Ristić.

Umetnici Eško Kurtić i Lazar Krković, slikaju murale

Ovaj posao tek je na početku, a učenici i njihovi nastavnici biće angažovani tokom čitave godine na ovom sređivanju, jer dvorište nije sređivano pola veka.

“Osim dece i nastavnika, planiramo je da u akciju uključimo roditelje i sve one koji su na bilo koji način povezani sa školom”, uveren je Ristić.

On poziva društveno odgovorne kompanije i pojedince da pomognu u ovom uređenju, jer je potrebno još dosta materijala da dvorište poprimi baš onaj izgled koji se najviše dopada deci.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com