Društvo

Zajedno na putu mira

Neka mir prevlada na Zemlji, bar jedan dan mira i nenasilja, poruka je učenika Osnovne škole “Desanka Makismović” iz Čokota koji su obeležili Međunarodni dan mira 21.septembra. To je, istovremeno, univerzalna poruka Međunarodnog dana mira upućena svim narodima i zemljama sveta.

Tačno u podne zvukom zvona i minutom ćutanja u sedištu Ujedinjenih nacija u NJujorku, simbolično je obeležen ovaj važan dan.

Planetarnoj borbi za očuvanje mira, isticanjem humanistčkih i slobodarskih ideja, priključili su se i učenici OŠ “Desanka Maksimović” iz Čokota.

U organizaciji Vršnjačkog tima, uz podršku koordinatorki tima, nastavnica Tatjane Jovanović i Aleksandre Dimitrijević, učenici su, sada već tradicionalno, brojnim aktivnostima slavili mir. Spoj mladosti i kreativnosti ogledao se u prelepim rukotvorinama: crtežima, panoima, prepoznatljivim “vetrenjačama mira”, prezentacijama i nadasve važnim porukama vršnjacima, ali i odraslima da niko ne može sve, ali svako može učiniti ponešto, jer mir počinje od nas samih!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com