Društvo

ZAJEDNIČKA AKCIJA MEDIANE I GORICE : Očišćeno i uređeno Novo groblje

Ekipe JKP “Mediana” i JKP “Gorica” radove na čišćenju i uređenju Novog groblja u Nišu, završile su petnaestak dana ranije od predviđenog roka.

Pokošena je trava, uređen je prostor između grobnih mesta, a očekuje se i zamena starih dotrajalih kontejnera novim. Inače na Novom groblju ima 400 parcela sa po 90 grobnih mesta i sve su parcele pokošene i sređene u periodu od 30 dana. Radovi su počeli 20. jula.

 

Dragoslav Pavlović, direktor JKP Mediana

“JKP „Mediana“ je zajedno sa JKP „Gorica“ krenulo da radi prostor između samih grobnih mesta jer je zaista trava bila izuzetno visoka i to „Gorica“ nije mogla da završi sama”, kaže direktor JKP „Mediana”, Dragoslav Pavlović.

U zajedničkoj akciji ova dva javna komunalna preduzeća, osim sređivanja i košenja oko grobnih mesta, sređivani su drvoredi, žive ograde kao i ostele zelene površine.

“Građani koji u velikom broju dolaze ovde mogu da budu zadovoljni novim izgledom groblja”, kazao je Pavlović i najvio izradu 10 novih kontejnera za odlaganje otpada koji će biti postavljeni na lokacijama na kojima su inače bili i do sada. “Neki od kontejnera koji su se već nalazili ovde biće reparirani, ali neke ćemo, nažalost, morati da bacimo u staro gvožđe”, kazao je Pavlović.

Po programu poslovanja, ovo Javno komunalno preduzeće održava sve avenije i sve ulice koje su šire od tri metra ali i sve javne zelene površine na Novom groblju. Naknada koju sugrađani plaćaju za uređenje oko grobnih mesta ide JKP „Gorici“, međutim, ukoliko „Gorica” ne bude bila u stanju da sama održava površine između grobnih mesta, prema rečima Pavlovića, tu naknadu treba podeliti.

Na teritoriji grada postoji više tačaka gde ima problema oko čišćenja i košenja. U redovnom programu JKP „Mediana“ nalaze se sve velike zelene površine, parkovi, bulevari, međublokovski prostor.

“Međutim ima akutnih stvari za koje moramo da pomognemo a nismo nadležni. Vrlo često se to dešava sa Železnicom. Kosili smo sve kosine duž pruge Jug, koja prolazi kroz Niš, kako bi sprečili pojavu zmija i ostalih životinja. Po prijavi građana izlazimo i na neka druga mesta kao što su neka dečija igrališta, ili neki međublokovski prostori koji nisu obuhvaćeni našim programom poslovanja”, ističe Pavlović.

Trenutno se radi i na sređivanju Romskog groblja, a uskoro će početi i sređivanje groblja u Donjem Komrenu.

“Očekujem da narednih dana krenemo ponovo i sa radovima na Starom groblju”, najavljuje Pavlović. “Staro groblje, koje je memorijalno, jako je važno za Nišlije, ne samo zbog prolaza između ulica, već i spomenika koji se na njemu nalaze”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com