Društvo

Zahvaljujući Fondu “Sveta Petka” rođeno 10 beba

Gradska opština Medijana jedina je opština koja izdvaja sredstva za vantelesnu oplodnju. Zahvaljujući Fondu “Sveta Petka” do sada je rođeno 10 beba.

Ove godine Gradska opština Medijana i Fond “Sveta Petka” izdvojili su novac za 20 bračnih parova za vantetlesnu oplodnju.

Novi konkurs za sredstva za vantelesnu oplodnju biće raspisan sledeće godine u martu ili aprilu, kaže Žarko Ranković, predsednik Skupštine GO Medijana.

“Gradska opština Medijana puno sredstava ulaže u roditeljstvo, odnosno puno pažnje se poklanja pronatalitetnoj politici”, kaže dr Žarko Ranković, predsednik Fonda “Sveta Petka” koji postoji pri GO Medijana. “Jedina smo gradska opština koja izdvaja sredstva za vantelesnu oplodnju i tu ne postoje nikakva ograničenja za bračne parove koji se javljaju za ovu vrstu pomoći. To znači da nije važno koliko imaju godina, supružnici mogu da žive i u vanbračnoj zajednici s tim što to dokazuju odgovarajućim dokumentima i bitno je samo da prođu komisiju lekara veštaka sa Klinike za ginekologiju i akušerstvo, ali i da žive na teritoriji GO Medijana najmanje godinu dana”, objašnjava dr Žarko Ranković.

On dodaje da GO Medijana daje sredstva i za prvorođenu bebu u nedelji kao i za treće dete u porodici.

“Prema zadnjim podacima koje imamo do sada je rođeno 10 beba zahvaljujući Fondu “Sveta Petka”, a prošle godine smo odobrili sredstva za 20 parova”, dodao je Ranković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com