Društvo

Zahvaljujući dogovoru sugrađana, privrede, opštine i grada, počeli radovi na vodovodnoj mreži u industrijskoj zoni u Donjoj Vrežini

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, predsednica Gradske opštine Pantelej Nataša Stanković i direktir JKP „Naisus“ Goran Milosavljević obišli su radove na izgradnji vodovodne mreže u industrijskoj zoni u Donjoj Vrežini. Radovi se izvode na inicijativu građana i privrednika.

U ovoj zoni biće izgrađeno 700 metara nove vodovodne mreže, a vrednost radova je 7 miliona dinara.  Radove finansira Grad Niš, a izvodi ih JKP Naissus.

“Kada sugrađani imaju dobar predlog i taj predlog upute Gradskoj opštoni na čijoj teritoriji pripadaju i kada mi u Gradu dogovorimo da je to invensticija koja je nama jako važna, onda imate početak radova. Najvažnija je dobra ideja, realizacija i novac za sve to i pre svega dogovor. Ovo jeste u skladu sa zahtevom države Srbije da svako naselje do 2025. godine dobije vodovod i kanalizaciju. Da li ćemo mi uspeti na teritoriji Grada Niša što se tiče kanalizacije, ne znam, jer će to verovatno ići sporije jer nedostaju kolektori. Deo kolektora će se sada raditi zajedno sa fabrikom za prečišćavanje otpadnih voda. Nas ovde raduje što su zadovoljni privrednici, oni upošljavaju veliki broj radnika i zapravo je od poreza na zarade i najveći procenat prihoda koji ulazi u budžet.”, istakla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski Gradonačelnica i najavila da ćemo imati i velike projekte i planove i za industrijsku zonu Severa 1 i 2 jer se tu očekuje dolazak velikih invenstitora.

Vršilac dužnosti direktora JKP Naissus Goran Milosavljević rekao je da će ova vodovodna mreža značiti svima koji žive ili rade u ovom delu Niša.

“Još jedan dobar dan za JKP “Naissus”, dobar dan za  Grad Niš i za građane našeg grada. Ova vodovodna mreža ima veliki značaj i za novu industrijsku zonu, ali i za vikend naselje Gornja Vrežina, koje će dobiti kvalitetnije vodosnabdevanje, ali u nekom budućem periodu značiće i za samo naselje Gornja Vrežina jer će stanovnicima omogućiti stabilnost i manje havarija koje se trenutno dešavaju zbog pojačanog pritiska. Na ovaj način mi rešamo više problema, uz minimalno ulaganje grada i uz najbolji mogući rad JKP “Naissus””, rekao je Milosavljević.

Dragan Milanov, invenstitor, koji je izgrado četiri hale na teritoriji opštine Pantalej i čija je i inicijativa bila da se poboljša vodovodna mreža, kaže da bez vodovodne i kanalizacione mreže ne bi moglo ništa da se gradi. Sada je rešen jedan veliki problem, dodao je i pohvalio GO Pantelej koja im je izašla u susret i njihovu inicijativu sprovela u delo.

“Samo selo Gornja Vrežina ima dobro vodosnabdevanja. Oni su povezani na gradski vodovod. Ostao je jedan deo, odnosno jedan krak, i to je upravo ovaj deo koji će ovom novoizgrađenom vodovodnom mrežom biti pokriven. Radi se o vikend naselju i industrijskoj zoni. Mi smo videli to kao razvojnu šansu za našu opštinu, jer bez razvoja privrede i privrednih subjekata ne može da se razvija ni jedna opština”, kazala je predsednica GO Pantelej Nataša Stanković.

I predsednik saveta građana Mesne zajednice Gornja Vrežina Slaviša Rajković smatra da je ovo je jedan ogroman korak, jer će biti rasterećena vodovodna mreža u Gornjoj Vrežini, ali će značiti i za invenstitore koji će obezbediti veći broj radnih mesta. Izgradnja mreže znači i jedan ubrzani urbani razvoj, kazao je Rajković.

Predsednica opštine je najavila da će do kraja godine biti rađeni još neki invensticioni projekti, jedan od njih je kružni tok na Matejevačkom putu ispred Liona, završetak Bulevara svetog Pantelejmona, asfaltiranje Geteove ulice, preuzimanje kanalizacione mreže u Danteovoj ulici, a zatim i asfaltiranje.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com