Društvo

Zahvaljujući aplikaciji EkoLovac detektovano i očišćeno oko 3000 lokacija u Nišu (VIDEO)

JKP Mediana zahvaljujući modernim tehnologijama i društvenim mrežama, brže detektuje problem kada je čištoća grada u pitanju, a samim tim ga prema rečima gradskog većnika Miroslava Đokića brže i reši. On je istakao da je saradnja sa građanima veoma bitna i pohvalio se da je samo zahvaljujući aplikaciji EkoLovac u Nišu očišćeno preko 3.000 javnih površina na kojima se našao otpad.

 

Miroslav Đorđević, gradski većnik

“Pored aplikacije EkoLovac, koja funkcioniše od marta 2019. godine i pomoću koje smo u roku od 24 časa rešili više od 80 odsto prijavljenih problema, a bilo je više od 3000 prijava, reagujemo i posle predloga koji nam građani šalju putem društvenih mreža. Posle svake prijave građana putem aplikacije ili preko društvenih mreža ekipe izlaze na teren i u najkraćem roku rešavaju probleme, bez obzira na doba dana”, istakao je Đokić.

On je kazao da su se problemi uglavnom odnosili na kabasti otpad koji se nalazio prod kontejnera podzemnih ili nadzemnih, na zelene površine ili divlje deponije. Objasnio je da prilikom korišćenja same aplikacije građani ostavljaju svoju mejl adresu ili kontakt telefon kako bi stručne službe Mediane poslale nazad informaciju da je njihov komunalni problem rešen.

“Ovo je veoma važno kako bi stekli poverenje između grada, građana i JKP Mediane u funkcionisanju samog komunalnog sistema”, naglasio je Đokić.

Foto: Grad Niš

On je rekao da će se neposredna komunikacija sa grarđanima nastaviti i dodao da savremene tehnologije i društvene mreže umnogome doprinose da JКP Mediana brže detektuje i otkloni divlje deponije, kabasti i otpad koji je često pored kontejnera.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com