Ekonomija

Zahtev Sindikata radnika “Naissus” Niš za isplatu solidarne pomoći

Krajem prošle godine radnici niškog vodovoda – JKP Naissus su primili samo deo ili polovinu solidarne pomoći dok su u drugim javnim preduzecima radnici dobijali pun iznos od 41.800.00 dinara, ističu iz ovog niškog preduzeća.

“U skladu sa Zakonom o radu, solidarnu pomoć trebalo bi da prime sva lica koja se nalaze u radnom odnosu u javnim gradskim preduzećima, što podrazumeva sve zaposlene na neodređeno i određeno vreme. Za ovu kalendarsku godinu JKP Mediana i još neka javna preduzeća u Nišu su već isplatili radnicima solidarnu pomoć, što i nije slučaj u niškom vodovodu”, poručuju iz Sindikata radnika Naissus Niš.

Kako poručuje Marko Stanković, predsednik reprezentativnog Sindikata radnika Naissus Niš, njihov sindikat će zahtevati hitnu isplatu i zato pokreću akciju prikupljanja potpisa podrške zahtevu radnika za isplatu celokupnog iznosa solidarne pomoći u preduzeću.

Iz JKP Naissus poručuju da ni ove godine nije došlo do povećanja plata i zato sindikalci smatraju da je isplata ove solidarne pomoći opravdana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com