Društvo

Zadružni dom u Gornjem Matejevcu sada pripada gradu i meštanima ovog sela

Upravo je u Beogradu završena licitacija za kupovinu zadružnih domova i kao Grad smo uspeli da izlicitiramo i kupimo  dva zadružna doma u Knez Selu i Gorenjem Matejevcu, saznajemo od gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski. Dodala je da je grad na licitaciji kupio i zgradu mesne zajednice u Knez Selu i  dom penzionera u Donjoj Vrežni.

  „Objekte smo na licitaciji kupili za nepunih 19 miliona dinara. Na taj način, kroz četiri nova objekta koja ćemo  uvrstiti u objekte koji su  uvlasništvu Grada Niša, omogućimo našim sugrađanima da ih koriste za planirane aktivnosti. Grad Niš će im pomoći  da se u dogledno vreme prostor u ovim objektima sredi, ali ono što je najbitnije neće nam  doći niko sa strane da taj prostor uzme koji sada pripada Gradu, odnosno građanima“, kazala je Sotirovski.

Inače, gradonačelnica Niša je tokom akcije karavan i susreta sa žiteljima Gornjeg Matejevca obećala da će Zadružni dom u ovom selu koji su grdali sami meštani pre nekoliko decenija, a koji je kasnije preuzeo PIK Niš a sada se našao na licitaciji, pokušati da vrati selu jer je to njihova želja, a sada je to obećanje i ispunjeno. Slična je situacija i sa ostalim objektima za koje su žitelji sela u kojima se oni nalaze pokazali interesovanje sa željom da se ti objekti urede i postanu mesta gde će se meštani okupljati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com