Društvo

Zabrana kretanja od 20 časova do 5 časova ujutro

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na konferenciji za medije da od sutra stupa na snagu zabrana kretanja svim licima od 20 časova uveče do 5 časova ujutro. Niko ne može da bude na ulici, osim nadležnih organa na zadatku i radnika koji su u trećoj smeni, naveo je Vučić.

On je dodao da je od sutra ujutro u svim urbanim sredima apsolutno je zabranjen izlazak na ulicu svim licima starijim od 65 godina, a u selima i mestima sa manje do 5.000 stanovnika, zabrana se odnosi na starije od 70 godina.

“Od sutra u 20 sati, do 5 sati ujutro, svakoga dana uvodi se zabrana kretanja svim licima bilo kojeg starosnog doba. Niko ne može da bude na ulici sem nadležnih organa, ali ne nadležnih, već onih koji su na zadatku i koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni. Ovo uvodimo da bismo sprečili dalje širenje virusa”, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je kazao da će Vojska Srbije preuzeti kontrolu nad svim zatvorenim graničnim prelazima, migrantskim centrima, svim bolnicama i biće naoružana jer, kako je istakao, mora da zaštiti lekare.

Izbori za narodne poslanike, koji su bili raspisani za 26. april, se prekidaju, izjavio je Aleksandar Vučić. On je dodao da se ni o kakvim datumima neće da govoriti dokle god traje borba protiv koronavirusa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com