Sport

ZABLISTALI! Prvenstvo Srbije je u njihovom znaku

Prvenstvo Srbije u mrtvom dizanju i bench pressu održano je ovog vikenda u Vranju. Nastupili su takmičari iz petaest klubova, a niški klub KDT „Legionari“ je bio najbolji klub u mrtvom dizanju i treći najbolji klub u bench pressu.
„Za naš klub nastupilo je četiri devojke i pet momaka i to: U kategoriji tinejdžera do 48kg, Aleksandra Dinić koja je osvojila zlatnu medalju i oborila državni rekord u mrtvom dizanju sa podignutih 85 kg. U kategorijji tinejdžera do 56kg, Mikica Radenković, osvojila zlatnu medalju i oborila državni rekord u mrtvom dizanju sa podignutih 101 kg„, rekao je za Niške Vesti Milan Grozdanović, trener niških Legionara.
Još dve zlatne medalje u ženskoj konkurenciji osvojile su Miljana Golubović (100kg) u kategoriji 52 kg i Emilija Jovanović (115kg) u kategoriji 56 kg, obe u seniorskoj kategoriji. Emilija je osvojila i zlatnu medalju u bench pressu sa podignutih 57,5kg.
Foto: Milan Grozdanović

Jednako su uspešni bili i muški takmičari. Dragoslav Stojanović, u kategoriji tinejdžera (do 75kg), osvojio je zlatne medalje u bench pressu i mrtvom dizanju, pri tome oborivši državni rekord u mrtvom dizanju – 195kg. Ovaj takmičar je u obe discipline proglašen za relativno najjačeg takmičara u tinejdžerima. Vojislav Mijajlović je u kategoriji tinejdžera do 67,5kg, osvojio srebro podigavši 135kg na mrtvom dizanju, Nikola Milić zlato u seniorskoj kategoriji (182,5kg, kategorija 67,5 kg), kao i Luka Živadinović sa podignutih 260 kg u kategoriji 100 kg.

Trener Milan Konzul, takmičio se u mrtvom dizanju sa opremom, gde je bio proglašen za apsolutno najjačeg takmičara sa podignutih 260 kg, a pored ove zlatne medalje osvojio je i zlato u bench pressu, gde je oborio rekord star nekoliko godina i koji sada iznosi 153 kg.
Foto: Milan Grozdavović
Ukupno 11 zlatnih i 1 srebrna medalja, 4 državna rekorda, 2 relativno i 1 apsolutno najjači takmičar, sve ovo je bilo dovoljno da ovaj niški klub bude proglašen za najbolji na takmičenju.
„Vrlo sam zadovoljan nastupom svojih takmičara i ukupnim rezultatom mog tima. Na mrtvom dizanju sam zbog greške na zagrevanju ja lično, loše prošao i nisam ostvario planirani cilj, ali ovo je bila samo jedna provera pred moj nastup u Poljskoj, krajem juna za koju nastavljam pripreme odmah, nadajući se obaranju svetskog rekorda“, zvršava za Niške Vesti Grozdanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com