Društvo

Zablistale učionice OŠ „Sveti Sava“

Uprkos krizi i otežanim uslovima funkcionisanja, OŠ „Sveti Sava“ u Nišu uredila je nekoliko učionica i prostor učinila prijatniji za đake i nastavnike.

Kompletan posao obavili su zaposleni u ovoj školi tokom mini raspusta, a građevinski materijal doniralo je preduzeće Roma Company.

Krečenje i sređivanje učionica je realizovano u okviru projekta “Ko kreči, kuću leči”. Reč je o jednom u nizu projekata koje je kompanija podržala u gradovima u kojima posluje.

Donorani materijal i sredstva iskoristili smo za krečenje dveju učionica, osvežavanje stolarije i grejnih tela. Rezultat je čistiji i prijatniji prostor koji i nastavnicima i učenicima i te kako prija u ova sumorna vremena. Sve poslove su obavile naše kolege nastavnici i drugi zaposleni, koristeći slobodno vreme tokom mini raspusta koji smo imali“, kaže Sanela Tarana, direktor OŠ „Sveti Sava“ u Nišu.

Foto: OS Sveti Sava

Zbog aktuelne situacije projekat oslikavanja „pametnih stepenica“ biće realizovan do kraja godine. Na stepenicama kojima đaci svakodnevno prolaze, biće oslikani ispisi sa pravilnim i nepravilnim izrazima, ali i veoma korisnim primerima iz matematike, fizike i hemije.

Nije ovo prvi projekat niti prva donacija naše firme. Godinama unazad trudimo se da pomognemo tamo gde je potrebno. Ovaj put je to škola Sveti Sava, jer želimo da naša deca imaju dobre uslove za rad i da im na kreativan način olakšamo učenje i brže pamćenje gradiva“, kažu u kompaniji Roma Company.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com