DruštvoEkonomija

Za žene starije od 45 godina besplatna obuka za samozapošljavanje

Centar za razvoj gradjanskog društva Protecta pozvao je nezaposlene žene starije od 45 godina koje planiraju pokretanje sopstvenog posla da se prijave za besplatne radionice na kojima mogu da steknu osnovne veštine i znanja koja su im potrebna za samozapošljavanje.

Dejan Milošević iz Protecte kazao je da će za nezaposlene žene u narednih osam nedelja biti organizovano osam dvosatnih radionica, a prva u nizu biće održana u ponedeljak, 21. oktobra.

„Prva u nizu od osam radionica je psihološka radionica, dok je naziv sledeće „Da li je kriza-šansa ili gubitak“. Uslediće potom dve radionice iz oblasti komunikacije, dve iz oblasti zapošljavanja i tri radionice iz oblasti preduzetništva. Posledna radionica ima za cilj obuku polaznica za upotrebu društvenih mreža“, izjavio je Milošević.

Prema njegovim rečima radionice će biti organizovane u prostoru Poslovno razvojnog centra Gradske opštine Medijana, ulica IX Brigade bb, a prijave za učeće su putem mejla centar@protecta.org.rs

Milošević je rekao da će radionice za nezaposlene žene biti organizovane u okviru projekta “Druga šansa za žene koje imaju 45+ godina u Srbiji”, u okviru konkursa UN Women na temu „Položaj žena na tržištu rada“.

Partner u realizaciji projekta Protecti je Udruženje „Žena na prekretnici“ iz Beograda. Dodatne informacije o radionicama mogu se dobiti putem telefona 065 80 95 656.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com