Ekonomija

Za zapošljavanje u niškom kraju utrošeno 420 miliona

Za realizaciju mera i programa Aktivne politike zаpošljаnjаnjа, na području Nišavskog upravnog okruga niška filijala Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) i lokalne samouprave utrošile su ove godine 420 miliona dinara, što je omogućilo angažovanje 2.609 licа, rekao je portparol niške filijale NSZ Vladan Krstić.

“Posredstvom mere “podsticaj poslodavaca za zapošljavanje” angažovane su 633 osobe, a javnim radovima obuhvaćeno je 467 lica. Podsticaje za otpočinjanje sopstvenog posla iskoristilo je 407 osoba, dok je stručnom praksom obuhvaćeno 755 osoba. Obuku na zahtev poslodavca prošlo je 112 nezaposleni, dok je u funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih, odnono u obuku za tržište rada bilo uključeno 235 lica”, rekao je Krstić.

On je istakao da je od ukupnog broja lica angažovanih merama Aktivne politike zapošljavanja, 211 osoba sa invaliditetom.

Grad Niš izdvojio je ove godine 40 miliona dinara za finansiranje mera Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, a uz 33 miliona kojima je Nacionalna služba za zapošljavanje sufinansirala mere grada, radno je angažovano 410 lica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com