Društvo

Za zamenu kotlova uz subencije prijavilo se više od 100 domaćinstava

Na konkurs Grada Niša za sufinansiranje troškova zamene kotlova za grejanje na ugalj i drva, kotlovima na pelet ili gas, ili za priključivanje na sistem daljinskog grejanja, prijavilo se nešto više od 100 domaćinstava, rekao je direktor niške Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP) Dušan Radivojević.

 

“Komisija će imati puno posla da u narednih mesec dana pregleda sve projekte i odobri subvencije. Ukoliko deo sredstava ostane, ponovićemo konkurs”, izjavio je Radivojević.

Prema njegovim rečima, očekivalo se da se na konkurs javi oko 200 domaćinstava, ali je broj pristiglih prijava manji zbog obimne dokumentacije koja je trebalo da se dostavi i nepoverenja koje su pokazali pojedini gradjani.

Radivojević je podsetio da je konkurs za sufinansiranje troškova domaćinstava za zamenu kotlova raspisan u cilju smanjenja zagadjenja vazduha i za tu namenu su Grad Niš i Ministarstvo Srbije za zaštitu životne sredine izdvojili 17,6 miliona dinara.

“Za sufinansiranje nabavke kotlova na pelet biće utrošeno 11,1 miliona dinara, za nabavku kotolova na gas 3,44 miliona i za priključene na sistem daljinskog grejanja tri miliona dinara”, rekao je Radivojević.

Putem konkursa, dodao je, domaćinstvima će biti odobreno maksimalno 90.000 dinara za nabavku kotolova na pelet, maksimalno 80.000 dinara dobiće oni koji kupuju kotao na gas, a najviše 200.000 dinara dobiće oni koji su odlučili da nabave radijatore i priključe se na sistem daljinskog grejanja. Radivojević je izjavio da je Grad Niš dobio još jedan projekat i to za sufinansiranja troškova zamene stolarije, postavljanja novih fasada i solarnih panela na porodičnim objektima.

“Za tu namenu iz gradskog budžeta biće izdvojeno 10 miliona dinara, a devet miliona će obezbediti Ministarstvo rudarstva i energetike”, kazao je Radivojević.

Prema njegovim rečima, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte radi i na tom javnom pozivu, a gradjani će kao i na konkursu za zamenu individualnih ložišta moći da bespovratno dobiju 50 odsto vrednosti svoje investicije

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ja, već 40 god. tražim priključenje na daljinsko grejanje. Ova ponuda Države .je neozbiljna. Stotinak kuća /!/, pa toliko nas je u dvema ulica – MZ Ć. Kula, koji želimo “daljinsko” /sa sopstvenim grejanjem/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com