Hronika

Za vikend isključeno 13 vozača zbog nasilničke vožnje i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u redovnoj kontroli tokom vikenda, iz saobraćaja isključili su 13 vozača, među kojima jednog zbog nasilničke vožnje i dvojicu zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Policija je u gradu alkotestirala četrdesetšestogodišnjeg vozača „mercedesa“ i utvrdila da upravlja vozilom sa 2,16 promila alkohola u organizmu.

Vozaču je određeno zadržavanje i protiv njega će, zbog prekršaja nasilnička vožnja, biti podneta prekršajna prijava iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Takođe, saobraćajna patrola je zaustavila pedesetpetogodišnjeg vozača „forda“ koji je vozio sa 1,56 promila alkohola u organizmu, kao i muškarce starosti 47 i 26 godina koji su vozili pod dejstvom kanabisa.

Vozačima je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Iz policije apeluju na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com