Društvo

Za udruženja osoba sa invaliditetom 21 milion

Grad Niš raspisao je konkurs za godišnje finansiranje organizacija osoba sa invaliditetom, koji traje do 7. februara, dok se konkurs za personalne i lične pratioce završava danas. Za aktivnosti udruženja predviđen je 21 milion dinara.

Ovogodišnji iznos namenjen sprovođenju programa udruženja Nišlija sa invaliditetom veći je za milion dinara u odnosu na prošlu godinu.

„Iznos je uvećan, jer se pokazalo da organizacije osoba sa invaliditetom konkurišu sa kvalitetnim programima, okupljaju veliki broj članova, sprovode programe u kontinuitetu i namenski troše sredstva. Utrošak sredstava kontroliše Sekretarijat za dečiju i socijalnu zaštitu, u okviru delatnosti Odseka za invalidsku zaštitu i saradnju sa socio-humanitarnim udruženjima“, kaže šef Odseka Jordan Ivanović.

Maksimalan iznos koji može da dobije pojedinačno udruženje je ograničen i iznosi 1, 45 miliona dinara.

Prošle godine je sredstva iz gradske kase dobilo 18 udruženja, ali se sada očekuje veći broj udruženja koja će konkurisati za sredstva.

Inače, za personalne asistente i lične pratioce osoba sa invaliditetom, izdvojeno je 24 miliona dinara.Socijalna usluga personalne asistencije biće finanirana sa 16 miliona dinara, dok će usluga ličnih pratilaca u ovoj godini biti finansirana sa 8 miliona dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com