Društvo

Za učenike iz Jelašnice i Donje Trnave promenjeni polasci autobusa

Sa početkom školske godine pojačava se gradski red vožnje tako da je od danas takozvani zimski red vožnje koji podrazumeva maksimalni broj vozila na ulicama. On je po obimu nekih 10 do 15 procenata veći, ima veći broj polazaka, a samim tim i mogućnost da putnici i dalje primenjuju sve propisane mere, kaže Milan Milić, direktor Direkcije za javni prevoz grada Niša.

‚‚Putnici to neće puno osetiti obzirom da je i u letnjem redu vožnje broj vozila na linijama dosta veliki i samo za nekoliko minuta se smanjuje vreme čekanja jer je u letnjem redu vožnje na ulicama bilo između 110 i 115, a sada je 121 vozilo”, kaže Milić.

On dodaje da od 1. septembra najveći broj putnika predstavljaju učenici. Direkcija je spremna da izađe u susret školama zbog skraćenih časova da neke polaske uskladi sa potrebama đaka.

Milan Milić, direktor Direkcije za javni prevoz; Foto: V.P.

‚‚Što se tiče prilagođavanja prevoza učenicima osnovnih i srednjih škola već u postojećem redu vožnje postoje, takozvani, đački polasci koji upravo i služe da učenici stignu do škola u određeno vreme i isto tako se vrate kućama. Obzirom da je izmenjena satnica njihovih časova nama su se za sada obraztile dve škole, iz Jelašnice i Donje Trnave, i mi smo na njihov zahtev prilagodili polaske autobusa potrebama učenika”, istakao je Milić.

On napominje da na nekim prigradskim linijima postoje česti polasci tako da na njima i ne mora da se obavlja izmena reda vožnje, već se koriste neki od sadašnjih polazaka.

‚‚U svakom slučaju stoji otvorena mogućnost da nam se direktori škola obrate zahtevom a mi ćemo im izaći u susret tamo gde je to moguće”, dodaje Milić.

Prema njegovim rečima i prodaja karata je u septmebru povećana u odnosu na ranije mesece.

‚‚Učenicima je najekonomičnije da sada kupuju polumesečne karte jer ne idu celog meseca u školu i mogućnost za to postoji”, kaže direktor Direkcije za javni prevoz grada Niša.

Sve mere koje su propisane u vreme epidemije se poštuju, autobusi se redovno dezinfikuju. To radi i sam prevoznik, ali i kondukteri koji dezibfikuju rukohvate u vozilu, sedišta su obeležena zbog distance, putnici poštuju propisanu meru nošenja maske dok su u autobusu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com