Hronika

Za ubistvo u naselju Beverli Hils 20 godina zatvora

Darko Mitić (35) iz Niša osuđen je danas pred Višim sudom u Nišu za ubistvo Miloša Radojkovića (25) na kaznu zatvora od 18 godina i 6 meseci, a za nedozvoljeno oružje 2.6 meseci, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 20 godina zatvora.

Mitić se teretio da je 20. novembra 2019. godine sačekao Radojkovića ispred njegove kuće u niškom naselju Beverli Hils i u njega ispalio dvanaest hitaca od kojih ga je pogodilo deset. Motiv zločina, kako tvrdi tužilaštvo je bezobzirna osveta jer mu je Radojković nekoliko meseci pre ubistva zapalio vozilo i to na dan svadbe.

Iz tog razloga Darko se tereti za teško ubistvo za koje je zaprećena maksimalna kazna zatvora od deset godina do doživotne robije u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija.

Ključni dokaz protiv optuženog bio je DNK pronađen na jednoj od čaura na mestu zločina koji je Mitićeva odbrana osporila, izrazivši sumnju u validnost nalaza s obzirom da je, kako su istakli, polimeru korišćenom u analizi bioloških tragova, istakao rok.

Drugi dokaz je video zapis sa objekata u blizini mesta zločina koji, kako tvrdi tužilaštvo, nesporno dokazuju da je Mitić tu bio u vreme kada je Radojković ubijen. I ovaj dokaz odbrana je dovodila u pitanje ističući da na snimku nije njihov branjenik.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com