Društvo

Za stanare iz Rasadnika gradski stanovi u zakup

Deset porodica iz Ulice Rasadnik broj 10 (prvi i drugi ulaz) koji su ostali bez krova nad glavom nakon što je septembra pretprošle godine požar uništio zgradu u kojoj su živeli, dobiće u zakup gradske stanove, odlučeno je na današnjoj sednici Veća grada Niša.

Sekretar sekretarija za imovinsko-pravne poslove Andjelija Stamenković kazala je da će stanari iz Rasadnika dobiti u zakup stanove u ulici Majakovskog i Kozaračkoj ulici. „Prema Zakonu o stanovanju oni će moći da dobiju stanove u zakup na godinu dana, odnosno maksimalno na dve godine uz dodatno brazloženje i dodatni zahtev“, izjavila je Stamenković. Kako je objasnila Stamenković, stanari će plaćati „neprofitnu“ stanarinu a njenu visinu odrediće „Niš-stan“.

„Prema Zakonu o stanovanju grrad Niš ima obavezu da stanarima obezbedi privremeni smeštaj pošto su njihovi stanovi izgoreli u požaru, ali oni imaju obavezu da sami saniraju oštećenja“, rekla je Stamenković.

Na sednici Veća je rečeno da grad Niš očekuje prihod od 77.000 dinara mesečno za izdavanje deset stanova porodicama iz Ulice Rasadnik.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com