Ekonomija

Za šest meseci proizvodnja u Nišu opala za 3,5 odsto

Prema podacima gradskog Sekretarijata za privredu industrijska proizvodnja u Nišu opala je za 3,5 odsto u prvih šest meseci ove godine, u odnosu na isti period prošle godine.

Najveći pad zabeležen je u proizvodnji kapitalnih proizvoda- 33,7 odsto, a potom u proizvodnji trajnih proizvoda za široku potrošnju- 9,5. Proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju opala je za 0,9 odsto.

Proizvodnja poluproizvoda (osim energije) porasla je za 14,7 odsto, a proizvodnja energije za 6,8 odsto.

Posmatrano po granama preradjivačke industrije, najveći rast ostvaren je u proizvodnji proizvoda od gume i plastike- 94,8 odsto i proizvodnja pića- 43,9 odsto. Proizvodnja električne opreme porasla je za 17,5 odsto, proizvodnja prehrambenih proizvoda za 16,8 odsto, a proizvodnja hemikalija i hemijskih proizvoda za 10,2 odsto.

Najveći pad zabeležen je u proizvodnji mašina- 44 odsto, a potom u proizvodnji metalnih proizvoda- 41,9 odsto. Proizvodnja računara, električnih i optičkih proizvoda opala je za 11,2 odsto.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com