Društvo

Za sedam vrtića GO Crveni krst izdvojila blizu milion dinara

Sedam vrtića sa teritorije Gradske opštine Crveni krst dobilo je milion dinara za opremanje i renoviranje. Vrtići će sredstva iskoristiti za uređenje dvorišta, opremanje unutrašnjeg prostora kako bi se pobljšali uslovi u kojima borave mališani.

“Novac ćemo upotrebiti za sanaciju nekih dvorišta, za prilaze dvorištima jer smo to isplanirali u okviru naše akcije “Vratimo dvorišta deci”. Na ovoj teritoriji imamo 600 mališana predškolskog uzrasta, a dva vrtića se nalaze na seoskom području koji su takođe dobili novac”, kazala je Svetlana Mitić, direktorka PU ‚‚Pčelica‚‚

Predsednik Gradske opštine Crveni krst profesor dr Miroslav Milutinović je istako da je ove godine izdvojeno dva miliona dinara za obrazovne ustanove, škole i vrtiće.

“Za narednu godinu planiramo da u opštinskom budžetu za škole i vrtiće izdvojimo još milion dinara više”, dodao je Milutinović.

Vrtići koji su sada dobili novac su ‚‚Zeka‚‚ koji je dobio 100.000 dinara, ‚‚Sunce‚‚ koji je dobio 90.000, dok je za vrtić ‚‚Švrća‚‚ izdvojeno 200.000 dinara. Novac su dobili i vrtići ‚‚Svitac‚‚ 150.000 kao i vrtić ‚‚Panda‚‚ 100.000 dinara.

“Novac je izdvojen i za privatne vrtiće ‚‚Kutak‚‚ koji je dobio 100.000 i vrtić ‚‚Radost otkrića‚‚ kome je namenjeno 107.000 dinara. Ukupno je za sve vrtiće dato oko 900.000 dinara”, kazao je Milutinović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com