Društvo

Za Savindan deci iz socijalno ugroženih i hraniteljskih porodica podeljeno preko 200 paketića

Centar za socijalni rad “Sveti Sava” obeležio je Savindan, slavu ustanove, a tim povodom Poštanska štedionica i Grad Niš podelili su preko 200 paketića deci iz hraniteljskih i socijalno ugroženih porodica.

 

 

“Ovo je još jedan dokaz da državna banka Poštanska štedionica i Grad Niš jako dobro sarađuju, da uvek kada ih pozovemo i kada oni imaju ideju tu smo da tu ideju realizujemo. Zahvaljujem im još jednom, dakle više od 200 paketića je podeljeno i više od 200 dece je obradovano na Savindan, dan kada obeležavamo prosvetitelja i kada se radujemo svim onim vrednostima”, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

U Nišu postoji Regionalni centar za hraniteljstvo, koji je jedan od četiri centra u Srbiji.

“Mi smo jako ponosni jer znači da i dečica sa ovih prostora koja nemaju roditeljsko staranje i moraju u hraniteljske porodice imaju to gde i kako da učine, s obzirom na to da ima dosta naših sugrađana koji su se prijavili i prošli obuku za hraniteljstvo”, istakla je gradonačelnica.

Zoran Jović, direktor Centra za socijalni rad “Sveti Sava” izjavio je da u Nišu ima 220 dece u hraniteljskim porodicama, što je broj koji je u višegodišnjem proseku isti.

Foto: V. P.

Centar za socijalni rad “Sveti Sava”, kaže Jović, nije prestajao sa radom ni tokom najveće epidemije virusa korona.

“Ono što je bilo specifično je da u uslovima pogoršane epidemiološke sitacije smo morali da intenziviramo i naše usloge koje su davane na terenu. Posebna pažnja se obraćala na ove marginalizovane grupe, a prema svim istraživanjima to su kategorije starih i dece, tako da jednostavno prilagodili smo rad situaciji i bio je u kontinuitetu svo ovo vreme”, kazao je Jović.

Korisnici novčane socijalne pomoći se prema njegovim rečima, poslednje tri godine, iz godine u godinu smanjuju.

“Mi imamo trenutno oko 5.600 nosilaca prava na novčanu socijalnu pomoć, tako da, recimo prošle godine smo imali smanjenje od 762 porodice. Iz godine u godinu taj broj korisnika novčane socijalne pomoći se smanjuje”, rekao je Jović.

Nataša Marković, član Izvršnog odbora banke Poštanska štedionica, poručila je da je da je godina iza nas teška, ali nas je naučila pravim vrednostima.

“Iza banke stoje ljudi koji imaju veliko srce i koji su želeli da podele sa ovom decom, za koju se nadaju i čvrsto veruju da će izrasti u prave ljude koji će moći da nas zamene kada za to dođe vreme”, rekla je Marković.

Sveti Sava, slava koju slavi Centar za socijalni rad, obeležena je, pored dodele paketića deci i sečenjem kolača.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com