IZBORI 2022

Za sada hiljadu Nišlija glasa od kuće – prijave u toku

Sa područja Niša svoj glas na parlamentarnim i predsedničkim izborima po evidenciji može da da 229.675 birača, kojima je na raspolaganju 176 biračkih mesta. Još jedno biračko mesto nalazi se u Kazneno popravnom zavodu.

U odnosu na referendum o izmenama Ustava koji je organizovan 16. januara ove godine, u biračkim spiskovima za predstojeće izbore 3. aprila u Nišu je manje 2.156 ljudi.

Na sajtu ministarstva državne uprave i lokalne samouprave možete da proverite koliko glasača ima na svakoj od teritorija pet Gradskih opština u Nišu, gde se vidi da GO Medijana ima najviše birača dok najmanje onih sa pravom glasa ima na teritoriji GO Niška Banja.

Screenshot www.upit.birackispisak.rs

Svi oni koji iz nekog razloga ne mogu da izađu na svoje biračko mesto mogu i na dan izbora u nedelju 3. aprila da prijave da žele da glasaju kod kuće. Prijava glasanja od kuće zbog sprečenosti je od 7 do 11 sati.

“Sva lica koja su nemoćna i iz bilo kog razloga ne mogu da izađu na birališta, mogu da se jave na brojeve telefona  505 511; 505 514 i 505 677. Mi već imamo hiljadu poziva birača koji će glasati iz svojih kuća”, rekla je za Belami Ružica Đorđević, sekretar GIK Niš.

Tokom izbornog dana i večeri, Gradska Izborna Komisija će informacije o izlaznosti birača, imati na svaka dva sata.

U nedelju, 3. aprila, biračka mesta biće otovrena od 7 do 20 sati.

Ako ste izgubili pozivni papirić i ne znate na koje biračko mesto treba da se javite, taj podatak možete da proverite na sajtu BIRAČKI SPISAK – OVDE.

U Nišu, izbore će 3. aprila realizovati Gradska Izborna Komisija, uz prisustvo koordinatora Republičke Izborne Komisije.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com