Virus Korona

Za sada bez kazni za kovid propusnice

Predsednik Prekršajnog suda u Nišu Mišel Marković rekao je za da taj sud minule nedelje nije izrekao ni jednu kaznu za napoštovanje mera za suzbijanje epidemije korona virusa, odnosno za boravak u ugostiteljskom objektu posle 22 časa bez zelenog kovid sertifikata.

“Inspekcije su izdavale prekršajne naloge, ali sad teče rok od osam dana da se plati polovina te kazne, da se nama prosledi na izvršenje ili da se traži sudsko odlučivanje”, izjavio je Marković.

Prema njegovim rečima, više od 60 odsto prekršaja o kojima odlučuje Prekršajni sud u Nišu su uvek saobraćajni prekršaji, a ostali prekršaji su nasilje u porodici i remećenje javnog reda i mira.

Nakon uvodjenja kovid propusnica, mali broj kafića u Nišu nastavio je da radi nakon 22 časa, a ostali su skratili radno vreme, uz objašnjenje da ne žele da se sukobljavaju sa gostima, ali i zbog toga što ne žele da zaposlene primoravaju da se vakcinišu.

Osim komunalne milicije, kontrolu nove uredbe Vlade Srbije u vezi kovid propusnica u Nišu, obavljaju i sanitarni i komunalni inspektori.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Neustavno i nemoralno kaznjavanje,nema nikakve logike da se na taj nacin borimo protiv virusa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com