Društvo

Za razvoj inovativnih delatnosti šest miliona, za unapređenje konkurentnosti pet miliona

Grad Niš raspisao je javni poziv za dodelu sredstava za podršku razvoja inovativnih delatnost, a za tu namenu u gradskom budžetu opredeljeno je šest miliona dinara.

Makisimalni iznos koji će firme moći da dobiju je milion dinara, ali uz obavezu zapošljavanja novih radnika. Kako je navedeno u javnom pozivu, novac se dodeljuje u cilju podrške razvoja inovativnih delatnosti i novih inovativnih visokotehnoloških proizvoda i usluga i procesa, u cilju stvaranja inovativnih kompanija zasnovanih na znanju i povećanje konkurentske sposobnosti privrednih subjekata.
Pravo da učestvuju na javnom pozivu imaju mikro preduzeća i startap timovi registrovani u Nišu, a nisu stariji od tri godine. Grad Niš raspisao je i javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava za unapređenje konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika.
Za tu namenu u budžetu grada opredeljeno je pet miliona dinara, s tim što će korisnici moći da dobiju maksimalno 400.000 dinara bez poreza na dodatu vrednost. Novac dobijen putem tog javnog poziva preduzeća i preduzetnici moći će da koriste isključivo za nabavku nove ili polovne opreme ili mašine ili delova za mašinu. Sredstva se dodeljujuju za plaćanje do 50 odsto opravdanih troškova bez poreza na dodatu vrednost. Prijava na javni poziv sa pratećom dokumentacijom može se preuzeti sa sajta grada Niša (www.ni.rs ) и sa sajta Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj ( www.investnis.rs ). Rok za konkurisanje je 18. avgust, za oba pomenuta javna poziva.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com