Društvo

Za prvu fazu izgradnje Akva parka izdvojeno u budžetu grada 490 miliona dinara

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je pre praznika sa saradnicima obišla lokaciju na kojoj će ove godine početi da se gradi Akva park čiju će igradnju finanisrati Grad Niš. Ona je tom prilikom istakla da je izgradnja Akva parka od posebnog začaja za Nišku Banju koja će na ovaj način ponovo da oživi, ali je dodala da će park biti značajan i sam grad Niš.

Odbornici Skupštine Grada Niša usvojili su odluku da Grad Niš, finansira izgradnju Akva parka. Budžetom grada za prvu fazu izgradnje predvidjeno je oko pola milijarde dinara. Akva park će biti sagradjen sredstvima grada na prostoru od 5,4 hektara.

“Potrebno je da se raspiše konkurs, odnosno tender, za izvođača radova. Grad je ove godine izdvojio za prvu fazu izgradnje u 2021.godinu 490 miliona dinara. Akva park gradiće se u tri faze“, kaže Dušan Živković, predsednik GO Niška Banja.

Lozni kalem, lokacija u Niškoj Banji na kojoj će se graditi Akva park; Foto: zvanična FB strana Dragane Sotirovski

Pored Akva parka na prostoru koji je gradonačelnica Niša obišla sa saradnicima gradiće se i parking za oko 500 vozila.

U budžetu grada je predviđen novac i za projekat Kulište u Niškoj Banji. Za ovaj projekat je planirano 20 miliona dinara, dok je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojilo 40 miliona.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Ove pare ”nestaće” na nekakve imaginarne projekte, krkanje u kafanu raznih državnih parazita koji će da omaste brke od provizije dobijene za posao za koji prima državnu platu….. i opet će da se digne galama gde su potrošene pare, grad Niš neće da ima odgovor jer su potrošene nenamenski i u privatne svhe, i na kraju će pojedinci da budu bogatiji za nekoliko miliona dinara…..

  2. Да ли је ово најпаметније трошење новца грађана? Можда је са ових пола милијарде могло мало да се допринесе екологији града.

  3. Odlicna ideja da se podigne nivo turizma gradu, samim tim vise para u gradaku kasu, samim tim jos vise drugih projekata za realizaciju i to mnogo brze. Barem se nadam da tako bude, logicno za brzi napredak grada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com