Zdravlje

Za prvih sedam dana vakcinu protiv sezonskog gripa primio rekordan broj Nišlija

Građani su u velikoj meri zainteresovani za vakcinaciju protiv sezonskog gripa. Prema rečima direktora Doma zdravlja u Nišu dr Milorada Jerkana, za prvih sedam dana dato je oko 5.000 doza.

 

“To do sada nije zabeleženo da se za sedam dana vakciniše toliko građana. Ljudi su rešili da se vakcinišu, ipak je ovaj kovid na neki način bio pozitivan za neke stvari“, rekao je direktor Doma zdravlja.

Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja Niš, navodi da je procenat zaraženih korona virusom u odnosu na ukupan broj testiranih pao sa preko 50 odsto, na samo 10 do 11 odsto. Dodao je i da je broj pregleda u ambulantama znatno opao, sa 2.000 na oko 800.

„Mislim da kovid polako prerasta u jednu vrstu gripa, u jednu vrstu prehlade, ali još ne smemo da se potpuno opustimo, jer se priča da sa zapada dolazi jedan novi soj, koji će možda zaobići Srbiju. Taj soj može biti veoma opasan, tako da smo mi u pripravnosti, nećemo ništa odjavljivati sve do trenutka kada Svetska zdravstvena organizacija to ne učini. Onog trenutka kada to učini, učinićemo i mi. Mogu sa zadovoljstvom da kažem da je broj pregleda u ambulantama pao, kreće se negde oko 800, a do skoro je bilo i 2.000“, kazao je Milorad Jerkan.

Vakcinu protiv sezonskog gripa Nišlije mogu primiti svakog radnog dana od 7 do 20 časova, kao i vikendom do 13.30 časova u Domu zdravlja, gradskim i seoskim ambulantama.

Odraslo stanovništvo vakcinu može primiti u prostorijama Kluba Doma zdravlja, a deca starosne dobi od 6 meseci do 18 godina u centralnom objektu Doma zdravlja Niš, ulaz broj 4, na odeljenju vakcinacije.

 

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com